October Events by Nilüfer AYAYDIN Ödemiş Bilim ve Sanat Merkezi İzmir/TÜRKİYE

 Öğrencilerimiz ailece tüketim davranışlarını belirlenen ölçek ile değerlendirdiler ve kendilerine bir puan verdiler. Bundan sonraki hedef davranış ve puanlarını da belirlediler.

    Our students evaluated family consumption behaviors with the determined scale and gave themselves a score. They also determined the next target behavior and scores.

    Dünyada ve ülkemizde tüketim alışkanlıklarımızı inceledik, açlık ile mücadele etme, bilinçli tüketim ve üretim yapmamızla ilgili farkındalık oluşturma çalışmaları yaptık.
    
    We examined our consumption habits in the world and in our country, we made awareness-raising activities about fighting hunger, conscious consumption and production.


    Türkiye'de en çok israf edilen gıdanın başında ekmeğin geldiğini gördük (günde yaklaşık 12 milyon) ve bayat ekmekleri çöpe atmak yerine değerlendirmeye karar verdik. Bununla ilgili tarifler geliştirdik. Yerli üreticilerden alışveriş yaparak gıdanın uzun yolculuklara çıkmasına izin vermedik.

    We have seen that most wasted food arrived in Turkey at the beginning of bread (about 12 million per a day) and stale bread we decided to throw in the trash rather than evaluation.
We developed recipes for this. We did not allow food to go on long journeys by shopping from local producers.

    Ayrıca sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve ekim ayı etkinliklerimizden 2. ve 12. hedefler için, afiş, logo ve kelime bulutu tasarladık.
    In addition, we designed a poster, logo and word cloud for our sustainable development goals and goals 2 and 12 from our October activities.
İşte öğrenci çalışmalarımızdan bazıları:
Here are some of our student work:




















Comments